Zıt Anlamlı Kelimeler

İzdivaç Kelimesinin Zıt-Karşıt Anlamlısı (TDK)



İzdivaç Kelimesinin Zıt Anlamlısı nedir, Boşanma Kelimesinin Zıt Anlamlısı nedir,İzdivaç Kelimesinin Karşıt Anlamlısı nedir, Boşanma Kelimesinin Karşıt Anlamlısı nedir,İzdivaç nasıl yazılır tdk, İzdivaç anlamı tdk, Boşanma nedir,Boşanma nasıl yazılır tdk, Boşanma anlamı tdk, Boşanma nedir,

Sizlere bu yazımızda –İzdivaç– kelimesinin zıt-karşıt anlamlısı hakkında bilgi vereceğiz. 

İzdivaç kelimesinin zıt (karşıt) anlamlısı Boşanma

Türk Dil Kurumu’na göre İzdivaç kelimesinin anlamı:

isim Evlenme:

      “Ölümün bu izdivaçtan binkat hayırlı olduğunu söylüyordu.” – Reşat Nuri Güntekin

Türk Dil Kurumu’na göre Boşanma kelimesinin anlamı:

1. isim Boşanmak işi:
      “Burnundan kanlar boşanmaya başladı.” – Nazım Hikmet

2. isim Eşlerden birinin boşanma ilamı almasıyla evlilik birliğinin son bulması:
      “Buna rağmen hiçbir zaman karısından boşanmaya teşebbüs etmedi.” – Elif Şafak

NOT : İki kelimenin (kökeni ne olursa olsun) anlamdaş, yakın anlamlı veya zıt anlamlı olabilmesi için aynı anlam özelliğini taşımaları gerekir.Zıt anlamlılık ile olumsuzluk birbiriyle karıştırılmamalıdır.

Zıt Anlam Nedir?

Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere “Zıt Anlamlı Kelimeler” veya “Karşıt Anlamlı Kelimeler” denir.

–>Tüm kelimelerin zıt anlamlısı yoktur.

–>Eylemlerde de durum aynıdır. Bir eylemin olumsuzu o eylemin karşıtı sayılmaz.

boşanma kelimesinin zıt anlamı, izdivaç kelimesinin zıt anlamı, Zıt anlamlı Kelimeler

İzdivaç kelimesinin TDK’ya göre zıt-karşıt anlamlısı “boşanma” veya “ayrılma” olarak geçmektedir.

**Boşanma Nedir?**
Boşanma, evlilik birliğinin hukuki ve resmi olarak sona ermesi anlamına gelir. Eşler arasındaki ilişkinin yürütülemez hale gelmesi, çeşitli nedenlerle evlilik birliğinin sürdürülememesi durumunda boşanma süreci başlatılır.

Boşanmanın önemli noktaları şunlardır:

1.**Edimlerin İptali:** Boşanma durumunda, eşler arasındaki karşılıklı hak ve yükümlülükler sona erer. Mal paylaşımı, velayet, nafaka gibi konular, boşanma süreciyle birlikte düzenlenir.

2.**Nedenler:** Boşanma kararını etkileyen birçok neden vardır. Eşler arasındaki uyuşmazlık, sadakatsizlik, şiddet, maddi sorunlar gibi durumlar boşanma sebepleri olabilir.

3.**Boşanma Türleri:** Boşanma, anlaşmalı veya çekişmeli olarak gerçekleşebilir. Anlaşmalı boşanmada eşler, karşılıklı olarak anlaşarak boşanma sürecini tamamlar. Çekişmeli boşanmada ise eşler anlaşamaz ve davalarını mahkemede çözmek zorunda kalırlar.

4.**Sonuçları:** Boşanmanın sonuçları eşler arasındaki anlaşmalara, çocukların velayeti, maddi durum, taşınır ve taşınmaz malların paylaşımı gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Boşanma sürecinde çocukların psikolojik etkileri de önemli bir konudur.

5.**Son Düşünceler:** Boşanma, birçok zorluk ve acı süreçlerin yaşandığı bir durumdur. Ancak, bazen eşler için en sağlıklı ve mutlu karar olabilir.

Özetle, izdivaç ile boşanma arasında bir zıtlık vardır. İzdivaç, evlilik birliğinin kurulması iken, boşanma ise evlilik birliğinin sona ermesi anlamına gelir.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu