Mühendisliği

  • Meslek Rehberi

    Raylı Sistemler Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Türkiye’nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünün amacı, ülkemizin raylı sistemler teknolojileri hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip yetişmiş mühendis ihtiyacını karşılamak; matematik, fen ve mühendislik bilgilerini bu alandaki problemlere uygulama becerisi kazandırarak, öğrencileri başarılı bir mühendislik kariyerine hazırlamaktır. Raylı sistemler mühendisliği problemlerini belirleme, formüle etme, modelleme, analiz etme ve çözme becerisi ile gerektiğinde deneysel tasarım yapıp yürütebilme…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Malzeme Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Yaşamımızın tüm alanlarında hiç şüphesiz çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Malzemelerin üretimi, geliştirilmesi ve test edilmesi gerekir. Bundan dolayı malzemelerle ilgili mühendislik alanı bulunmaktadır. Malzeme Mühendisliği; insanlığın ihtiyaç duyduğu malzemelerin yapısı hakkında teorik ve uygulamalı bilgileri kullanıp, tasarım, geliştirme ve çevreye duyarlı üretim aşamalarından sonra kullanılacak ürünlere dönüştürme ile ilgilenmektedir. Öğrenciler teknolojik ve bilimsel gelişmeleri göz önüne alınarak hazırlanmış…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Nükleer Enerji Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Öğrencileri nükleer enerji mühendisliği ve nükleer bilimler alanlarında yeterli bilgi ve hesaplama deneyimine sahip; bilgi ve deneyimini, modern teknikleri ve mühendislik araçlarını kullanarak, nükleer enerji ile ilgili problemlerin çözümü amacıyla değerlendirmeyi bilen; nükleer prosesleri, enerji üretimi, tıp, endüstri ve çevre ile ilgili uygulamalarda toplum yararına etkin olarak kullanabilen; mesleki ve etik sorumluluklarının bilincinde; yaşam boyu öğrenmenin önemini…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Orman Endüstrisi Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Hammadde olarak orman ürünlerini işleyen endüstri işletmelerinde çalışmak için gerekli bilgiye sahip öğrenci yetiştirmek, Karşılaştıkları problemleri analiz etme ve çözmek için modern mühendislik araçlarını kullanabilme becerileri olan, Kendi bilgilerini uygulama ile kombine edebilme hünerini haiz, mühendisler ve araştırıcılar yetiştirmektir. Orman endüstri mühendislerinin; odun fiziği, mekaniği, kimyası ve biyolojisi, odun su ilişkileri ve odun anatomisi ile ilgili teorik…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Orman Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Orman Mühendisliği Programı (OMP), doğal özellikle de orman kaynaklarının tüm ürün, işlev ve hizmetlerinin sürüdürülebilir olarak yönetimi, işletilmesi ve denetimi konularında en yüksek uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ile kamusal danışmanlık yapmayı amaçlar. Bu çerçevede, orman ekosistemleri ve öğelerinin tanınması, ormanların yenilenmesi, bozuk orman alanlarının rehabilitasyonu ve potansiyel orman alanlarının ağaçlandırılması ile odun ve odun dışı ürün ve…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, yeraltı kaynaklarının (petrolün, doğal gazın, jeotermal enerjinin ve yeraltı sularının) aranması, üretimi, taşınması ve kullanıma sunulması ile ilgili konular ile uğraşır. Teknik olarak Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, yeraltında doğal yollardan ve sonradan depolanmış enerjinin kullanıma sunulması için gerekli her türlü çalışma ile ilgilidir. Bölümün misyonu, öğrencilerini Petrol Mühendisliği’nin temelini oluşturan konularda bilgi sahibi…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Tarımsal Genetik Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümünün amacı, ziraat mühendisliği temel bilgilerine ilave olarak bitki genetiği, klasik ve biyoteknolojik ıslah yöntemleri ile tohum teknolojisi konularına odaklanan, bilimsel esaslara dayalı çağdaş bir eğitim-öğretim programı uygulayarak, Türkiye’nin büyük ihtiyaç duyduğu genetik, bitki ıslahı ve tohumculuk konularından uzmanlaşmış ziraat mühendisleri yetiştirmektir. Bölümümüze kaydolacak öğrencilerimiz, ilgili konularda teorik dersler yanında uygulama dersleri, mesleki uygulamalar,…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Tekstil Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Tekstil Mühendisliği bölümünün amacı yurtiçinde ve yurtdışında ulusal ve uluslararası tekstil işletmelerinde, çeşitli metotlarla, çeşitli makine ve tesislerde tekstil hammaddelerinden, giyim tekstillerinin, ev tekstillerinin ve teknik tekstillerin üretimini yaptıracak, yönetecek tekstil mühendisleri yetiştirmektir. Tekstil sektörü Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü 157 milyar dolara varan ihracatın 30 milyar dolara yakın bir kısmı tekstil sektöründen sağlanmaktadır. Ayrıca…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Tıp Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Tıp Mühendisliği bölümü sağlık alanında karşılaşılan sorunların çözümü ve gereksinimlerinin karşılanması için gerekli tanı, tedavi ve araştırma amacıyla kullanılan aygıt ve biyomalzemelerin mühendislik uygulamaları ile geliştirilmesi, üretilmesi ve kullanılmasını hedefleyen bir mühendislik dalıdır. Tıp Mühendisliği; tıpla birlikte biyoloji, fizik, kimya, makine, elektrik elektronik ve bilgisayar gibi mühendislik alanlarıyla işbirliği içinde çalışmayı sağlayan interdisipliner bir alandır Hangi Dersler…

    Devamını Oku »
  • Meslek Rehberi

    Uçak Mühendisliği Hakkında Bilgi

    Bölüm Hakkında Bilgi Uçak sanayinin geliştireceği yeni tip uçakların tasarımı ve üretimi konularında mühendisler yetiştirmekte, uçak ve havacılıkla ilgili araştırma ve uygulama çalışmalarını yürütmektedir. Hangi Dersler Var? 1. ve 2. yıl temel mühendislik dersleri (matematik-fizik-kimya), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili dersleri, 3. ve 4. yıl uzmanlık dersleri alınmaktadır Gereken Özellikler Öğrencinin öncelikle matematikte çok iyi olması…

    Devamını Oku »
Başa dön tuşu