Bilgi

2016 DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?



Dgs tercihleri ne zaman yapılacak 2016, 2016 dgs tercihler ne zaman yapılacak,dgs 2016 ,2016 dgs tercihleri ne zaman yapılacak

Adaylar; 2016-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir.

Tercihler bu yıl 30 Eylül-7 Kasım 2016 arasında yapılacaktır.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihler bireysel olarak İnternet aracılığıyla aday tarafından elektronik ortamda yapılacaktır.

DUYURU
(28 Eylül 2016)

2016-DGS:
Tercihlerin Alınması Hakkında Bilgilendirme

2016 DGS tercih işlemleri, 30 Eylül 2016 tarihinde başlayacak, 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.trinternet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

2016-DGS Tercih Kılavuzu ve tercih işlemleri 30 Eylül 2016 tarihinde adayların erişimine açılacaktır.

Adaylara saygıyla duyurulur.

 

Tablo-2’de ön lisans programına ait mezun olunacak/olunan meslek yüksekokulunun yanında, alanı gösteren dört rakamlı bir numara (Mezuniyet Alan Kodu) bulunmaktadır. Bu numara Tablo-3’te yer alan ön lisans mezuniyet alanının kodunu gösteren numaradır. Tablo-3’teki bu numara karşısında gösterilen lisans programlarından tercih yapılabilir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-3’ün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.
Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.
Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecektir.
Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) sonuçlarına göre meslek yüksekokullarına yerleşen adaylar tercih yapmayacaklardır.

2013 dgs tercihler ne zaman yapılacak, 2013 dgs tercihleri ne zaman yapılacak, dgs 2013, Dgs tercihleri ne zaman yapılacak 2013

DGS Tercihleri, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılır. Bu sınav MEKTEBİ tarafından yapılan bir sınavdır ve önlisans mezunlarına bir lisans programına geçiş imkanı sunar. 2021 yılında DGS sınavı 11 Temmuz tarihinde yapıldı ve sonuçlar 4 Ağustos tarihinde açıklandı. Bu nedenle DGS tercihleri genellikle sonuçların açıklanmasından sonra yapılır.

DGS tercihleri, önlisans mezunlarının bir üniversitedeki lisans programları arasından seçim yapmalarını sağlar. Bu tercihleri yaparken öğrenciler dikkate almaları gereken birkaç önemli nokta vardır. Bunlar;

1. İlgili Alan: Tercih yaparken, öncelikle öğrencinin ilgi alanlarına yönelik programları belirlemesi gerekmektedir. Bu şekilde öğrenci, kendisini geliştireceği ve ilgi duyduğu bir alanda eğitim alabilir.
2. Kariyer Hedefleri: Bir diğer önemli faktör de öğrencinin kariyer hedefleridir. Öğrencinin tercih yaparken uzun vadede hangi alanda çalışmak istediğini belirlemesi önemlidir.
3. Üniversite ve Bölge: Tercih yaparken ayrıca üniversitelerin ve bölgenin öğrencinin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına uygun olması da göz önünde bulundurulmalıdır.

DGS tercihleri yapılırken adaylar, tercihlerini bir öncelik sırasına göre belirlerler. Bu tercihler sıralamaya göre değerlendirilir ve yerleştirme sonuçlarına göre adaylara yerleştirme yapılır. Bu nedenle tercih yaparken dikkatli olmak ve doğru tercihleri yapmak önemlidir.

Özetlemek gerekirse, DGS tercihleri, DGS sınavının sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılır. Bu tercihler yapılırken öğrencilerin ilgi alanları, kariyer hedefleri, üniversite ve bölge gibi faktörleri dikkate almaları önemlidir. Doğru tercihler yapıldığı takdirde öğrenciler, kendilerini geliştirecekleri ve istedikleri kariyere uygun bir lisans programına yerleşme imkanı elde ederler.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu