DGS Taban Puanları

DGS Sigortacılık 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları



2023 Yılında dikey geçiş(dgs) sınavına girip tercih yapacak olan dgs adayları için 2022 DGS Sigortacılık puanları ve başarı sıralamalarını aşağıdan öğrenebilirsiniz. DGS Sigortacılık  sıralama. Bu puanlar 2022 dgs yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olup 2023 DGS’ye girip tercih yapacaklar bu puanları göz önünde bulundurmalılar. DGS Sigortacılık başarı sıralamaları 2022.  Sayfamızdaki verilerin tamamı ÖSYM tarafından yayınlanmış olan en son güncel puanlardır.

DGS Sigortacılık Bölümü 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması;

ÜNİVERSİTE ADIFAKÜLTE/Y.O
ADI
BÖLÜM ADIPUAN
TÜRÜ
KONT.YER.TABAN
PUAN
BAŞARI
SIRASI
MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Devlet Üniversitesi) Finansal Bilimler Fakültesi SigortacılıkEA22251,0694328239
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)  (Devlet Üniversitesi) Uygulamalı Bilimler Fakültesi SigortacılıkEA33226,8704388640
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu  SigortacılıkEA44214,45203139322
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Vakıf Üniversitesi) Ticari Bilimler Fakültesi Sigortacılık (Burslu)EA11207,92911168372
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu  SigortacılıkEA22195,80244216422

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) (Devlet Üniversitesi)Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu  SigortacılıkEA11190,50194232029
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Vakıf Üniversitesi) Ticari Bilimler Fakültesi Sigortacılık (Ücretli)EA10
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Vakıf Üniversitesi) Ticari Bilimler Fakültesi Sigortacılık (%50 İndirimli)EA10

NOT: LÜTFEN TERCİH YAPMADAN ÖNCE KILAVUZU DİKKATLİCE KONTROL EDİNİZ. SİTEMİZDEKİ VERİLER BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. TERCİHLERİNİZİ KESİNLEŞTİRMEDEN ÖNCE LÜTFEN ÖSYM VERİLERİNİ KONTROL EDİNİZ.

DGS Sigortacılık Bölümü 2021 2022 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması, DGS Sigortacılık Bölümü Başarı Sıralamaları, DGS Sigortacılık Bölümü Başarı Sıralaması 2021 2022 Taban Puanları,DGS Sigortacılık Bölümü kontenjanları, DGS Sigortacılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, DGS Sigortacılık Bölümü İçin Kaç Puan Gerekir, DGS Sigortacılık Bölümü Taban ve Tavan Puanları 2021 2022, 2021 DGS Taban Puanları ve Kontenjanları

DGS Sigortacılık 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Başarı sıralamaları ve taban puanları, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) kapsamında sigortacılık alanında tercih yapacak adaylar için büyük bir öneme sahiptir. Sigortacılık, hayatımızın birçok alanında olduğu gibi risklerin yönetimi ve güvence sağlama faaliyetlerini içeren bir sektördür. Bu sebeple, DGS Sigortacılık programına katılmak isteyen adayların bu alanda başarılı ve nitelikli olabilmeleri için belirli bir puan ve sıralamaya sahip olmaları gerekmektedir.

HTML bold tagı ile önemli yerleri belirtmek istediğimizde, aşağıdaki gibi yapabiliriz:

Sigortacılık 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Taban puanları ve başarı sıralamaları, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) kapsamında sigortacılık alanında tercih yapacak adaylar için büyük bir öneme sahiptir. Sigortacılık, hayatımızın birçok alanında olduğu gibi risklerin yönetimi ve güvence sağlama faaliyetlerini içeren bir sektördür. Bu sebeple, DGS Sigortacılık programına katılmak isteyen adayların bu alanda başarılı ve nitelikli olabilmeleri için belirli bir puan ve sıralamaya sahip olmaları gerekmektedir.

2023 Taban Puanları

Sigortacılık programına yerleşmek isteyen adayların girmesi gereken minimum puanlar aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

ÜniversiteTaban Puanı
Örnek Üniversite 1XXX
Örnek Üniversite 2YYY

Bu tabloda yer alan puanlar, her yıl yapılan tercihler ve adayların başarı durumuna göre değişebilir. Bu nedenle, güncel bilgilere üniversitelerin kendi internet siteleri veya YÖK tarafından sağlanan bilgilendirme kaynakları üzerinden ulaşmanız önemlidir.

2023 Başarı Sıralamaları

Sigortacılık programına tercih yapacak adaylar için belirlenen minimum taban puanının yanı sıra, başarı sıralamaları da önemlidir. Başarı sıralamaları, adayların sınav sonuçlarının diğer adaylarla kıyaslandığı bir sıralama sistemidir. İlgili sene içerisinde sınava giren tüm adayların sıralamaları hesaplanır ve bu sıralamalar doğrultusunda tercihler yapılmaktadır.

Başarı sıralamaları, tercih edilmek istenen üniversitenin kontenjan durumuna göre de değişiklik gösterebilir. Örneğin, bir üniversitenin kontenjanı az olduğunda başarı sıralamasının da daha yüksek olması beklenir.

Her yıl güncellenen başarı sıralamaları için, YÖK tarafından yayınlanan DGS kılavuzunu takip etmek önemlidir. Bu kılavuzda, sigortacılık programa yerleşmek için gerekli başarı sıralamalarına ulaşabilirsiniz.

Unutmayın ki, DGS Sigortacılık programına yerleşebilmek için yüksek bir puan ve başarı sıralamasına sahip olmanız gerekmektedir. Bu nedenle, sınava iyi bir şekilde hazırlanmak ve başarılı bir performans göstermek önemlidir.

Umuyorum ki bu bilgiler, sigortacılık programına ilgi duyan adaylar için faydalı olmuştur. Başarılar dilerim!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu